Prezentarea proiectului prin intermediul căruia se vor asfalta 83 de străzi din oraşul Voluntari

Ştiu că în prezent străzile din oraşul Voluntari nu sunt peste tot într-o stare foarte bună şi că de multe ori, Instituţia Primarului, primeşte sesizări de la cetăţeni ce abordează această temă. Pe această cale eu Pandele Florentin Costel, primarul oraşului Voluntari,  doresc să răspund, încercând să lămuresc faptul că administraţia locală nu este impasibilă la problemele cu care dumneavoastră vă confruntaţi şi la disconfortul pe care îl întâmpinaţi datorită infrastructurii precare.

Nu vreau să vin în faţa dumneavoastră cu diverse scuze, ci doar să vă prezint realitatea aşa cum este ea. După cum bine ştiţi ne confruntăm la nivel mondial cu “criza financiară” şi din acest motiv fondurile ce sunt colectate la nivel local au scăzut, implicit şi bugetul local a fost diminuat faţă de anii precedenţi. Dar noi, am căutat să găsim soluţii şi astfel, Instituţia Primarului Voluntari a depus în cursul anului 2010 mai multe proiecte pentru accesarea  de fonduri europene. Un astfel de proiect, finanţat din fonduri europene, este şi cel de reabilitare a drumurilor din oraşul Voluntari. Este vorba de “FEDR/ POR/Axa prioritara 1 Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere DMI 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană”. Acest proiect include lucrări de investiţii pentru mai multe străzi:

1      STR. BACĂU

2      STR. ARGEŞ

3      STR. IALOMIŢA

4      STR. CLĂBUCET

5      STR. NEGOIU

6      STR. OLTULUI

7      STR. PRUTULUI

8      STR. CEAHLĂU

9      STR. BUZĂU

10    STR. NEAJLOV

11    STR. DÂMBOVIŢA

12    STR. MUREŞ

13    STR. VIORELE

14    STR. MICŞUNELE

15    STR. BUJORULUI

16    STR. TRANDAFIRILOR

17    STR. VALUL LUI TRAIAN

18    STR. BURGHIULUI

19    STR. ION FONAGHI

20    STR. CONSTANTIN DAVID

21    STR. NICOLAE LEONARD

22    STR. VASILE ROAITĂ

23    STR. CĂLĂRAŞI

24    STR. PETOFI ŞANDOR

25    STR. TARCĂU

26    INTR. ROZELOR

27    STR. CUMPENEI

28    STR. MACEDONIA

29    INTR. PUŞKIN

30    STR. ZAHARIA PANŢU

31    STR. LUCACI

32    STR. AUREL VLAICU

33    STR. MUNTENIA

34    STR. MIHAI VITEAZUL

35    STR. MESTEACANULUI

36    STR. MOLDOVA

37    STR.BANAT

38    STR. PETRE ISPIRESCU

39    STR. LIVIU REBREANU

40    STR. PĂPUŞA

41    STR. DULGHERULUI

42    STR. GEORGE COŞBUC

43    STR. GALATA

44    STR. ALEEA GĂRII PANTELIMON

45    BULEVARDUL VRANCEI

46    STR. ANA IPĂTESCU

47    BULEVARDUL CONSTITUŢIEI

48    STR. CAPORAL MUŞAT

49    STR. CONSTANTIN TANASE

50    STR. CRINULUI

51    STR. CRIZANTEMELOR

52    STR. DINU PESTRITU

53    STR. FERICIRII

54    STR. GEORGE ENESCU

55    STR. GHIŢĂ CONSTANTIN

56    STR. ION SION

57    STR. MAXIM GORKI

58    STR. MORILOR

59    STR. NICOLAE IORGA

60    STR. NICOLAE MOHANESCU

61    STR. RODICA

62    STR. ROZA LUXEMBURG

63    STR. SIHLEA

64    STR. STEJARULUI

65    STR. TOMA CARAGIU

66    STR. ALEXANDRU PUŞKIN

67    STR. AMARADIA

68    STR. CARPAŢI

69    STR. CLOŞCA

70    STR. CRIŞAN

71    STR. CRĂIŢELOR

72    STR. CONSTANTIN PRITOPESCU

73    STR. CÂMPUL

74    STR. DOICEŞTI

75    STR. GHIOCEI

76    STR. IULIU PRODAN

77    STR. LEONTE FILIPESCU

78    STR. LOTUSULUI

89    STR. PERICLE

80    STR. TEILOR

81    STR. TISA

82    STR. VASILE VASILACHE

83    STR. VIDELE

În concluzie, prin accesarea acestor fonduri europene am reuşit să prindem un număr 83 de străzi ce întrunesc condiţiile necesare pentru a fi reabilitate în cadrul acestui proiect. Modernizarea va cuprinde diferite lucrări precum introducere reţele de apă, de canalizare şi în final asfaltare. Lucrările vor fi începute în cursul acestui an după ce proiectul va fi aprobat, semnat şi se vor stabilii graficele exacte ale lucrărilor.

Doresc să fac precizarea că în afară de aceste 83 de străzi modernizate prin intermediul acestui program, în oraş se vor realiza lucrări de reabilitare şi la alte străzi dar din fonduri de la bugetul local, în limita resurselor disponibile. Aşa cum s-a putut observa în săptămâna 21-25 martie s-au început reabilitarea străzilor Gheorghe Doja şi Iancu Dumitru iar în săptămâna care urmează, se va intra pe strada Chivu Dumitru. Eu doresc ca toate străzile din oraş să fie asfaltate şi toată populaţia să beneficieze de reţelele de utilităţi stradale şi voi continua eforturile pe care le-am început acum aproape 11 ani cînd am fost ales pentru prima dată primar al, pe atunci, comunei Voluntari, în atingerea acestui scop.

92 de răspunsuri la „Prezentarea proiectului prin intermediul căruia se vor asfalta 83 de străzi din oraşul Voluntari”

 1. Buna ziua Domnule Primar,
  Tin sa va multumesc in numele tuturor locuitorilor strazilor mentionate si care urmeaza sa fie asfaltate. Ma bucur de faptul ca printre cele 83 se numara si strada mea (Crinului) si ca v-ati tinut de promisiunea facuta acum cativa ani cand v-am „stresat” cu mai multe adrese privind asfaltarea strazii.
  De asemeni vreau sa va multumesc, si cred ca sunt in asentimentul multor locuitori, pentru faptul ca de fiecare data ne-ati dat raspunsuri prompte si la obiect la toate intrebarile si framantarile noastre de orice natura au fost acestea fara sa ne ignorati asa cum se obisnuieste.
  Inca o nelamurire am legata de strada Lotusului, unde locuieste de peste 20 de ani mama mea. S-au tot auzit diverse zvonuri si chiar eu am citit pe site -ul primariei despre amenajarea in zona a unui parc….intreb acest lucru pentru a lamuri odata pentru totdeauna ingrijorarea mamei mele precum si a mai multor vecini din zona care au muncit in toti acesti ani cu propriiile resurse sa aduca zona „la lumina” si sa creeze un spatiu verde in jurul blocurilor in care locuiesc. Desi suprafata pare destul de mare, prin amenajarea unui parc in zona li s-ar invada intimitatea si distruge munca de ani de zile a oamenilor …ar fi pacat. Cu alta ocazie daca imi permitei va voi trimite si niste fotografii cu imagini din frumoasele zone verzi pe care fiecare si le-a amenajat dupa buna cuviinta in limitele decentei.
  In speranta ca nu v-am deranjat prea tare si nu am ocupat prea mult din pretiosul dvs timp va multumesc inca o data pentru tot ceea ce faceti pentru noi.
  Va multumesc si va urez mult succes si putere de munca !

 2. Dl. Pandele dvs ati contribuit in mod decisiv la dezvoltarea orasului.
  Va multumim pentru tot ce ati facut pentru noi. Sa va dea D-zeu sanatate.

 3. Cu ocazia zilei de nastere va urez:
  Succese cat mai multe pe toate planurile, sa reusiti sa finalizati tot ce va-ti propus si sa treceti cu usurinta peste greutatile functiei,sanatate fericire si bucurii cat mai multe si un sincer La Multi Ani !!!

 4. In urma cu 7ani de zile am luat hotararea de a fi mai aproape de parinti si m-am mutat in Voluntari, pe str.Tarnava.Cu ce m-am ales?Cu un impozit mai mare ca in Bucuresti…cu taxe suplimentare ptr Situatii de Urgenta si Politie Comunitara.Dar mai ales cu o strada pe care abia poti merge cand ploua( trebuie sa vina masina sa traga apa).Si acest lucru de ce?Pentru ca cineva cu cap in momentul cand s-a hotarat sa se modernizeze acesta strada a hotarat sa se asfalteze doar prima jumatate pana in bd.Dunarii.Noi ceilalti probabil figuram pe alta strada,nu avem aceleasi drepturi, decat obligatii.Poate nu stiti dar tot prin contributie personala, pentru a avea niste conditii civilizate de ORAS Voluntari, a trebuit sa ne facem si canalizare.Strada Tarnava nu se mai regaseste in acea lista de 83 propuse ptr modernizare si reabilitare, deoarece poate figureaza deja terminata.Credeti ca exista vreo sansa de a se face o verificare si de realocare a fondurilor si in ceea ce ne priveste si pe noi?Vad ca sunt postate numai mesaje de lauda.Chiar toata lumea e multumita in Voluntari?Ati promis multe cand v-am votat in cele doua mandate,dar se pare ca au fost doar promisiuni electorale.

  1. Stimate domn/doamna,

   Intr-adevar strada Tarnava nu figureaza in lista celor 83 de strazi ce vor fi modernizate prin proiectul PIDU deoarece lucrarile au fost deja incepute pe aceasta strada si nu se incadra in normele cerute de Uniunea Europeana pentru accesarea acestor fonduri. Insa, in cursul acestui an va fi finalizata lucrarea de asfaltare a strazii pana in b-dul Vrancei din surse de la bugetul local. Dupa cum puteti observa pe site-ul primariei deja s-a inceput asfaltarea altor strazi din oras precum Str Gheorghe Doja, str. Chivu Dumitru, str. Iancu Dumitru, care nu sunt prinse in proiectul celor 83, urmand sa se continue lucrarile si la altele, printre care si strada Tarnava.

 5. Pe cand un parc in Pipera ?
  Domnule primar, va adresez aceasta intrebare in numele a zeci de mamici, interesate de existenta unui spatiu verde linistit, in care copiii se pot bucura de locuri de joaca speciale.
  Multumesc anticipat pentru raspuns.

  1. Stimata doamna Catalina,

   In cadrul acestui Program Integrat De Dezvoltare Urbană va fi amenajat şi un parc de interes public în cartierul Pipera. El va avea o suprafaţă de 1,5 ha si amenajarea peisagistică va cuprinde:
   – reţea de irigaţii automatizată;
   – sistem de fântâni arteziene;
   – instalaţie de alimentare cu apă potabilă;
   – instalaţie de iluminat cu reţea subterană;
   – plantarea de arbori, arbuşti si flori;
   – mobilier de parc- bănci, foişor, dotări pentru spaţii de joacă, de skateboard si role, de fitness in aer liber;
   – amenajarea spaţiilor de joacă după categorii de vârstă;
   – amenajarea zonelor de recreeere şi odihnă pentru adulţi.

   Acest parca va fi unul modern în care atât adulţii cât şi copii să se poată relaxa şi plimba cu plăcere. Cunosc nevoia de spaţii de recreere din zona Pipera şi din acest motiv am insistat pentru amenajarea unei zone cât mai mari care să poată aduce un plus de confort cetăţenilor.

 6. Va multumesc pentru raspuns.Sper sa se si realizeze cele mentionate de dumneavoastra pana la sfarsitul anului.De vorbe suntem deja satui. Vrem fapte.

 7. Buna Ziua! Ce a realizat domnul Primar Pandele pana acum, nu au putut realiza ceilalti. Veti spune ca ” bugetul este mai mare”, dar acest lucru nu este meritul Domniei Sale?!Speculativi, ipocriti si nerecunoscatori vor exista mereu, dar haideti sa dam Cezarului ce este al lui…..incercati transparenta si verticalitatea si recunoasteti: locuim intr-un oras total transformat si in continua ascensiune!Al cui este meritul? Cine a pus pe primul plan cerintele localitatii si nevoile populatiei?Fara Dl. Pandele multe nu s-ar fi realizat ,cartierul PIPERA s-a transformat radical !! Crizele de personalitate nu isi au rostul …

 8. cu ocazia floriilor noi i ti dorim viata lunga sanatate si mult noroc.cu respect roxana mohammed si fetele.la multi ani

 9. Cristos a Inviat! si „Casa de Piatra”, Domnule Primar.
  M-am mutat recent in cartierul „str. Campul Pipera”, stiam ce conditii voi gasi….. Am citit ca aveti planuri mari de modernizare si va urez mult succes.
  Daca aveti putin timp, treceti calea ferata dinspre Petricani. Veti fi socat de ce se vede: mormane de gunoi, vanzatori ambulanti care vand tenisi, dar cel mai trist peisaj, acum primavara, un maidan plin de balarii, gunoaie si maidanezi (care in treacat fie spus sunt paznici de nadejde). Din afisele de vanzare reiese ca acest maidan are proprietari.De fapt ei si-au dat acordul pentru „strada” care duce catre vile. Oare nu pot fi obligati sa-l ingrijeasca? Cu stima, Ioan Cernatescu

  1. Stimate domn,
   Intr-adevar avem in derulare mai multe proiecte de modernizare in cartierul Pipera, printre care PIDUL in care este cuprinsa si strada Campul Pipera dar si largirea la patru benzi a b-dului Pipera. Referitor la salubrizarea zonei la care faceţi referire, doresc să vă aduc la cunoştinţă faptul că Instituţia Primarului oraş Voluntari, a făcut în mod sistematic campanii de înştiinţare a proprietarilor care nu îşi îngrădesc sau nu îşi salubrizează terenurile deţinute să proceadă la igienizarea proprietăţilor. Chiar în luna Mai, care a fost desemnată luna curăţeniei, se vor efectua mai multe campanii de curăţare a spaţiilor verzi şi nu numai, din oraşul Voluntari. Pe proprietăţile private însă, societatea de salubritate nu poate intervenii. Vom lua însă, în continuare, toate măsurile legale care ne stau la dispoziţii pentru a soma proprietarii să îşi cureţe terenurile.

 10. buna ziua. am si eu o propunere, mai degraba o rugaminte in legatura cu transportul in comun, si anume linia 1.
  de curand m-am mutat pe strada popasului si iau linia 1 pana facultate in tei. problema este ca autobuzul este foarte aglomerat (in special dimineata) si ar fi foarte bine daca autobuzul ar cirula din jumatate in jumatate de ora , nu cum este acum din ora in ora. este foarte inaccesibil din ora in ora avand in vedere ca uneori astept si 40 de minute in statie…
  va rog frumos poate se rezolva ceva… astept un raspuns…
  va multumesc

  1. Stimata doamna,

   Avand in vedere problema semnalata de dumneavoastra am discutat cu directorul Serviciului de Transport Voluntari si incepand de luni, 09.05.2011, intre orele 05.50-10.00, vor circula doua autobuze pe traseul liniei 1 astfel reducandu-se la jumatate timpul de asteptare in statie. Introducerea suplimentara a acestui autobuz va fi de proba pentru a se analiza utilitatea lui si in cazul in care se dovedeste a fi util va fi permanent.
   Va multumesc pentru informare si pentru sfat.

 11. Buna ziua Domnule primar va rog frumos faceti ceva cu caini de pe strada Avram Iancu din apropierea politiei este o haita de aproximativ 10 caini care latra tot timpul,fac mizerie ,musca oamenii nu ii mai suportam va multumesc

  1. Stimate domn,

   Instituţia primarului oraşului Voluntari a avut în luna ianuarie a acestui an o nouă campanie de capturare,sterilizare, deparazitare a câinilor fără stăpân din localitate. Se va continua operaţiunea de strângere a câinilor pentru a evita înmulţirea necontrolată a acestora şi în ce-a de-a doua jumătate a anului, demersurile pentru licitaţia privind desemnarea firmei care să facă acest serviciu fiind deja în proces de desfăşurare. Primele locuri unde se va interveni vor fi parcurile, scolile sau alte locuri publice unde traficul pietonal este intens. Este într-adevăr o problemă înmulţirea câinilor fără stăpân şi eu am încercat să facem cât mai multe acţiuni de sterilizare în oraşul Voluntari pentru a stopa înmulţirea lor, în măsura în care şi resursele financiare au permis.

 12. va multumesc mult si apreciez grija, rapiditadea si munca dumneavoastra in a satisface nevoile si cerintele tuturor.
  cred ca ar fi bine sa se puna un afis in autobuz pentru a-i informa si pe ceilalti oameni de aceasta schimbare.
  va multumesc mult si o seara buna

 13. Buna ziua,
  Locuiesc pe strada Dimboviteti, nr 33 si intampin de cativa ani (in jur de 3-4 ani) o problema: becul de pe stalpul din fata curtii nu este functionabil si nu stim la cine sa apelam.S-au mai facut cateva sesizari, insa nu s-a realizat nici o schimbare.Va rog sa ma indrumati unde as putea sa ma adresez pentru rezolvarea acestei probleme, deoarece nefunctionarea acestuia mi-a adus atat mie cat si vecinilor mei neplaceri pe parcursul timpului.
  Multumesc.

  1. Stimată doamnă,

   Am luat la cunoştinţă de problema semnalată şi am transmis-o spre rezolvare societăţii ELECTROVOL SA, în cursul acestei luni urmând să se verifice lampa şi să se remedieze defecţiunea.

 14. buna seara. tin sa va spun ca toata lumea din bloc (locuiesc intr-un complex de 4 blocuri) este foarte multumita de schimbarea programului liniei 1, insa acest lucru s-a aflat greu si in primele zile nu era aproape nimeni in statie. acum au aflat majoritatea si cred ca o sa iasa mai multa lume.
  va multumesc

 15. Dle Primar,

  Dupa cum bine stiti, tot Voluntariul trebuie sa circule pe Strada Emil Racovita ca sa ajunga in centrul de birouri pipera sau mai departe in Bucuresti. Strada s-a transformat intr-un dezastru plin de gropi desi s-a asfaltat anul trecut. Care sunt planurile pentru aceasta strada?… nici macar plombe nu se pun? Ce se intampla deasemenea cu portiunea dintre rondul de la OMV si calea ferata? Chiar nu se poate extinde la 4 benzi? Toate firmele si-au facut trotuarele…e totul frumos…numai strada a ramas mica si veche.

  Va multumesc

  1. Stimate domn,

   Intr-adevar ati atins doua probleme care sunt foarte importante si pentru mine. De aceea va pot spune ca strada Emil Racovita se va moderniza in cursul acestui an, lucrarea va implica introducerea retelelor de utilitati pe portiunea de drum unde in acest moment lipseste si apoi asfaltare. Cu privire la Bulevardul Pipera va informez ca Institutia Primarului Voluntari are realizat un proiect cu finantare din Fondul European de Dezvoltare Regionala/ Programul Operational Regional/Axa prioritara 2 „Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale/DMI 2.1 „Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura”. Acest proiect presupune:
   – Cresterea de la categoria a III-a la categoria a II-a a Bulevardului Pipera, respectiv extinderea carosabilului de la una la doua benzi/sens.
   – Amenajarea intersectiilor principale pentru asigurarea sigurantei si fluentei traficului rutier
   – Amenajarea racordarii Bulevardului Pipera cu Pasajul superior Pipera si cu Pasajul superior Tunari.
   In privinta termenelor va pot comunica faptul ca proiectul este intr-un stadiu avansat urmand sa se intocmeasca ultimele proceduri impuse de lege inainte de semnarea contractului de finantare.

 16. bv domnule primar se vede ce ati facut pt voluntari dar mai sunt si persoane car puteti sa le dati si aur si tot nemultumiti sunt dar asta e.dar dumneavoastra trebuie sa ramaneti primar in continoare casa terminati tot planul pe care il aveti.sa stiti ca lumea din voluntari va iubeste forte mult multa sanatate si fericire

 17. dle primar strada n.iorga asteapta de foarte multi ani sa fie si ea asfaltata credeti k va mai trebui sa astepte mult??

  1. Stimate domn, dupa cum puteti vedea la pozitia 59 este mentionata strada Nicolae Iorga. Tot acest proiect PIDU este acum pe ultima suta de metri si va fi demarat la sfarsitul lunii iulie. Apoi se va putea afisa graficul exact de incepere a lucrarilor la fiecare strada in parte din proiect.

 18. Buna ziua. in primul rand vreau sa va felicit pentru toate lucrurile pe care le faceti in orasul Voluntari! m-am mutat de 6 luni pe strada Popasului, complexul „CityLights Pipera” si trec cu masina pe strada Emil Racovita – strada Pietricani catre zona Lacul Tei. Nu stiu daca frecventati zona dar am o mica „nemutltumire” … La iesire de pe strada Emil Racovita catre sens giratoriu OMV pipera (langa Mercedes) s-au format cateva gauri imense in asfalt imposibil de ocolit… daca nu se pot asfalta macar acoperii cu piatra sau pamant ar fi perfect.

  era sa uit…eu folosesc autobuzul zilnic in schimbul masinii personale. linia 1, din jumatate in jumatate de ora, isi face treaba excelent pana in ora 10. ar fi ideal ca si de la ora 16:00 – 18:00 sa fie acelasi program. mare atentie la soferi… soferii noi veniti nu prea elibereaza bilete de calatorie, cei vechi isi fac treaba excelent. eu cred ca biletele dovedesc gradul de ocupare al autobuzului si daca nu sunt emise inseamna ca autobuzul este ineficient deci nu mai ar trebuii suplimentat in alte ore. daca o saptamana intreaga ar fi toti soferii corecti „pe hartie” autobuzul o sa arate exact numarul de calatori (care este in crestere) pe aceasta linie.
  multi vecini nu folosesc autobuzul din pricina orelor in care functioneaza.. cunosc vro 5 locatari care imediat au inceput sa foloseasca autobuzul cand au aflat sa este suplimentat dimineata.

  1. Stimate domn,

   Intr-adevar, bulevardul Pipera la intrarea din Bucuresti a fost afectat de catre lucrarile care s-au efectuat in zona, atat de catre constructorii particulari cat si de unele lucrari de infrastructura efectuate de catre Primaria Voluntari. Toate acestea se vor remedia complet in urma modernizarii bulevardului ce va avea in acest an, modernizare ce se va efectua printr-un proiect amplu ce va cuprinde si largirea la doua benzi pe sens. Pana la acel moment insa vom avea grija sa remediem pe cat posibil starea carosabilului.

   Referitor la transportul in comun, ma bucur ca masura de a dubla numarul masinilor a fost una eficienta si va asigur ca vom analiza posibilitatea introducerii unui autobuz suplimentar si in intervalul mentionat de dumneavoastra.

 19. Buna ziua,

  In primul rand doresc sa va felicit pentru initiativa de a deschide acest blog, ca astfel opiniile cetatenilor din Voluntari sa ajunga mai repede la urechile edilului. As dori sa va intreb in ce stadiul este acest proiect „PIDU” prin care se vor asfalta 83 de strazi: s-a primit finantarea, cand vor incepe lucrarile si cand se vor termina?
  Va multumesc!

 20. Va invit sa treceti numai ziua sau seara cand doriti pe aceasta strada sa vedeti cam cati copii sunt, si cam ce parc de masini este dezvoltat pe aceasta strada pe multe portiuni stau permanent parcate masini cum ar fi si cazul zonei unde se intersecteaza cu VASILE ROAITA, se circula doar pe o banda de cand este strada asfaltata(numai anul trecut fiind 2 accidente in acea zona ,din cauza masinilor unghiul de vizibilitate fiind foarte neaccesibil) ASTA ESTE CEA MAI MARE ENIGMA A MULTORA, CINE DA DREPTUL IN ZONA ACEA , CEI CU SERVICE-URILE?
  Va rog respectuos a lua masuri macar in privinta limitatoarelor desi nu mi-se pare normale nici celelalte lucruri , macar cand avem vointa de a face petitii si nu a da doar din gura ca altii ca sunt nemultumiti de toate lucrurile!
  Vad in dumneavoastra o persoana de incredere si care asculta rugamintile si problemele cetatenilor, asa ca am incredere ca macar dumneavoastra ne ve-ti asculta daca cei care erau desemnati sa faca asta in urma demersurilor noastre nu au facut-o!
  Va multumesc!

  1. Stimate domn,
   Am luat la cunostinta cele semnalate de dumneavoastra si am comunicat directorului Politiei Locale verificarea si luarea masurilor ce se impun pentru remedierea problemelor.

 21. Dl Primar,

  In primul rand, va felicit pentru toata munca si efortul depuse de-a lungul timpului de cand sunteti Primar in Voluntari.
  Nu e o treaba usoara, desi multi o considera.

  Locuiesc in ansamblul rezidential Terra Residence de 3,5 ani (Bld. eroilor 118) si in numele tuturor rezidentilor si nu numai (ma refer si la vecinii nostri) doresc sa cream din Bld. Eroilor zona Terra Residence un loc mai sigur si nu o pista pentru motoare si masini.

  Desi s-a amenajat, cu mare greutate, o trecere de pietoni in dreptul complexului, aceasta ramane in continuare un loc primejdios pentru familiile noastre.

  Numai in ultima parte a lunii Iunie 2011 au avut loc 3 accidente, dintre care 2 au fost cu victime. Detalii poate furniza si Polittia.

  Unul din ele m-ar fi putut afecta personal intrucat o masina de ma i mari dimensiuni a intrat direct intr-un gard, calcand efectiv pe trotuar. Mama mea care venea de la gradinita cu copii a fost martora a accidentului, nocorul nostru fiind ca a trecut strada pe partea cealalta cu cateva secunde inainte.

  Am ajuns sa mergem in Voluntari numai cu masina, de teama sa nu fim accidentati de vitezomanii care vin de pe centura.

  Din pacate., Politia nu e niciodata prezenta cand se fac cursele de motoare sau cand se circula cu viiteza.

  Trebuie sa facem si noi ceva in sensul asta, altfel accidentele in zona aceasta vor spori.

  De problema cainilor de pe strada, nici nu mai vreau sa amintesc.

  Va multumesc
  Catalina

  1. Stimata doamna,

   Problema semnalata de catre dumneavoastra am sesizat-o si eu si am comunicat-o Politiei Nationale Serviciului de Politie Rutiera, deoarece sunt singurii in masura sa poata lua masuri pentru sanctionarea si vegherea la respectarea legilor ce reglementeaza traficul auto.
   Cu privire la problema cainilor fara stapan va pot informa asupra faptului ca din data de 07.07.2011, a început procedura de capturare a câinilor comunitari de pe raza localităţii în vederea vaccinării antirabice, deparazitării interne şi externe, sterilizării şi identificării prin aplicarea unui crotaliu cu serie unică.
   Procesul de gestionare al câinilor fără stăpân va consta în capturarea acestora de pe întreaga rază a oraşului pentru a fi sterilizaţi, deparazitaţi intern şi extern, iar acolo unde este cazul, dacă animalul este prea bătrân sau prea bolnav, va fi eutanasiat. Câinii comunitari vor fi transportaţi în staţionarul prestatorului (Oraş Bragadiru), unde vor fi cazaţi pe perioada activităţii de sterilizare.

 22. buna ziua. printre cele 83 de strazi nu vad str iancu brezeanu. cu toate acestea de cateva zile s-au apucat de reteaua de apa. sa intelegem ca nu se asfalteaza anul acesta sau ca se va face cu bani din fondurile primariei? oricum bine ca s-au apucat. sper sa fie gata anul asta ca ne-am rupt masinile pana acum. multumim domnului primar ca de cand ne-am mutat aici au fost bagate gaze si canal f repede. cu apa si asfaltarea mai greut dar niciodata nu este tarziu.

  1. Intr-adevar strada Iancu Brezeanu nu face parte din programul de reabilitare PIDU. Ea este modernizata din fonduri proprii ale Institutiei Primarului Voluntari. Sunt mai multe astfel de strazi, unele deja au fost finalizate precum strazile Chivu Dumitru, Gheorghe Doja, Gheorghe M Georgescu, strada si intr. Iancu Dumitru, Teodor Pamfilie, Vlasceanu Dumitru iar altele urmeaza sa fie incepute. Mi-am propus sa modernizam cat mai multe strazi din oras, sa le oferim tuturor cetatenilor conditii moderne si vom face acest lucru atat cu fonduri de la Uniunea Europeana cat si cu fonduri proprii, in functie de cat ne permite bugetul destul de restrans.

 23. Buna ziua!
  Vroiam sa va mentionez ca in lista dumneavoastra sunt afisate strazi numai din Voluntari !!! Din Pipera nimic !

  1. Stimata doamna,
   In programul finantat din fonduri europene, PIDU, sunt urmatoarele strazi din cartierul Pipera: Campul Pipera, Toma Caragiu, Constantin Ghita, Pericle Papahagi si Constantin Pritopescu. Alte strazi au fost deja asfaltate in cursul acestui an, din fonduri de la bugetul local, printre acestea:Chivu Dumitru, strada si intr. Iancu Dumitru, Teodor Pamfilie, Vlasceanu Dumitru. Altele vor fi modernizate in cursul acestui an si anul viitor. Resursele bugetului local sunt limitate si reduse, motiv pentru care nu se pot demara mai multe lucrari simultan, dar sistematic vor fi modernizate majoritatea strazilor din localitate.

 24. Buna seara, vin cu o intrebare:

  – lucrarile se vor realiza in ordinea afisata? Exita un program?

  Deoarece mi-am construit o locuinta pe una dintre ele, nu locuiesc inca in Voluntari, insa nu am realizat racordul la instalatia de canalizare,iar la ce preturi se vehiculeaza pentru aceasta lucrare, aproape triplu !!?? comparativ cu cea de la gaze – (realizata deja) si deasemenea obligatia de a face doar cu firma de apa si canal din Voluntari, asi dori sa stiu pentru a putea fi cu un pas inaintea lucrarilor de asfaltare.

  Va multumesc si bafta in continuare!

  1. Stimata doamna,

   Programul lucrarilor nu este cel din lista prezentata. Graficul de lucrari se va stabili dupa finalizarea tuturor procedurilor, semnarea contractului cu castigatorul licitatiei, etc. Acest grafic va fi facut public imediat ce va fi stabilit. Cat despre costurile pe care le va implica racordarea locuintei dumneavostra la reteaua de canalizare stradala, va trebui sa va adresati societatii de apa si canalizare pentru intocmirea unui deviz de lucrari.

 25. Buna ziua domnule Primar,
  Locuiesc pe strada Dinu Pestritu 74A si as dori sa va semnalez doua probleme: prima ar fi de interes general (in ceea ce-i priveste pe locuitorii acestei strazi) si anume faptul ca atunci cand ploua strada devine practic impracticabila datorita noroiului si gropilor, neavand nici macar pietris pe strada.
  Cea de a doua problema este de interes oarecum personal, intrucat pot fi afectata in mod direct: in fata gardului casei exista un stalp de lemn folosit la mentinerea cablurilor electrice (singurul stalp de curent ramas din lemn), ce pare intr-o stare destul de deteriorata si a carui prabusire imi poate afecta atat casa cat si gardul. Poate dispuneti dumneavoastra celor in drept rezolvarea acestei probleme prin inlocuirea stalpului respectiv.
  Cu consideratie,
  Georgeta Barsan

  1. Stimata doamna Barsan,

   Asa cum ati putut citi si in acest articol, strada Dinu Pestrita este prinsa in programul de reabilitare PIDU. Aceste lucrari vor fi incepute in toamna acestui an si se vor continua anul viitor.
   Referitor la stalpul de lemn, va pot comunica faptul ca cesti stalpi de lemn sunt in administrarea ENEL sau Romtelecom. Pana la interventia acestor societati am contactat societatea Consiliului local SC ELECTROVOLO SA, care va verifica stalpul si va lua masurile care se impun.

 26. Stimate D-le Primar ,
  In primul rand va doresc ‘Casa de Piatra’ fericire si bucurii in viata de familie.
  Sunt un locuitor efectiv (2008) al faimosului cartier Henri Coanda, platitor de taxe al Primariei Voluntari, adresa mea este str.Cimpul Pipera nr.578 si este improprie deoarece in fapt locuiesc pe strada ‘D’ ,proiectul cu numele definitiv al strazilor nefiind finalizat mi s-a atribuit aceasta adresa.
  As dori sa stiu cand Primaria Voluntari se va implica in ameliorarea conditiei de mocirla a drumului Cimpul Pipera pana la gardul Aeroportului Baneasa si cu respect ,daca este posibil, nivelarea drumului ‘D’ (strada pe care locuiesc)deoarece acesta este in fapt o groapa cu multa apa,noroi si broaste cand ploua abundent. Nu va cer asfaltare pentru ca inca nu avem canalizare,apa,gaze…adica mai nimic…va cer doar o nivelare si o pietruire in asa fel incat drumul spre casa sa nu il mai fac in noroi pana la gat ca pana acum .
  Va multumesc anticipat pentru eventualul raspuns.
  Cu stima,
  Eftimie Emanoel Adrian
  Henri Coanda-Cimpul Pipera 578
  Voluntari

  1. Stimata doamna,

   Strada Galata este in programul de modernizare PIDU. Doream ca acest sa fie inceput deja din luna iunie a acestui an dar din cauza unor dificultati intampinate la nivelul Consiliului Judetean, de aprobare a unor cheltuilelilor, proiectul a fost amanat. Facem tot posibilul sa reusim obtinerea si a acestei aprobari pentru a putrea continua acest proiect de importanta majora pentru orasul Voluntari.

 27. Stimate dle Primar
  Adiacent „drumului oaselor” a inceput o lucrare, care pare a fi un teren de fotbal. Investitia in sine este un punct de interes atat pentru lucuitorii din zona, cartierele Domus, City Lights cat si cei din Azur 1+2, poate si pentru restul locuitorilor din Voluntari si Pipera.
  Va rog sa ne indicati un material mai amplu (un site ar fi f util) din care sa putem vedea viitorul acestui spatiu amenajat.
  Face cinste si primarului gospodar cat si locului unde se amplaseaza, acesta din urma fiind cam parasit.
  In alta ordine de idei, cum va fi amenajarea accesului in zona, respectiv bulevardul este cuprins in programul de reabilitare/construire PIDU?
  Va multumesc
  Cu stima

  1. Stimate domn Trufasu,

   Pe terenul in suprafata de 1,5 ha din spatele cartierului Azur va fi amenajat un parc. Acest proiect este parte a Planului Integrat de Dezvoltare URbana (PIDU) finantat prin fonduri europene. Avand in vedere dezvoltarea repida a cartierului Pipera am considerat ca fiind o mare necesitate crearea unui spatiu de recreere pentru copii si adulti. Va fi o zona verde, cu locuri de joaca pentru copii dar si cu spatii de relaxare pentru adulti. Mai multe detalii puteti gasii pe site-ul primariei accesand urmatorul link http://www.primaria-voluntari.ro/info/acte/dl.php?file=pidu_prezentare.

 28. Domnule Primar,

  Se pare ca subiectul Cartierul Henri Coanda e unul nu foarte usor de digerat din moment ce mi-ati sters comentariul. Promit sa vin in audienta cu cativa zeci de vecini in curand .

  Cu Stima,
  Eftimie Emanoel Adrian
  Henri Coanda
  Str.Campul Pipera 578
  Voluntari

  1. Stimate domn,
   comentariul dumneavoastra nu a fost sters, dar nu am avut timpul necesar pentru a raspunde tuturor mesajelor. Doresc acum sa va transmit faptul ca strada Campul Pipera va fi reabilitata si modernizata prin programul PIDU prin care dorim reabilitarea celor 83 de strazi. Cat despre drumurile interioare din cartier, acestea sunt in administrarea primariei Capitalei.
   Termenul de incepere a reabilitarii prin programul PIDU nu este inca stabilit deoarece sunt intampinate dificultati in obtinerea unei hotarari din partea Consiliului JUdetean Ilfov. Voi posta un articol cu mai multe detalii despre aceasta problema despre care va invit sa va spuneti si dumneavoastra parerea.

   1. Stimate D-le Primar,

    Multumesc pentru raspuns , poate ca m-am grabit sa cataloghez intarzierea raspunsului Dvs.intr-un mod impropriu,imi cer scuze .
    Revenind la ceeace ne doare pe noi locuitorii vechi si mai noi ai cartierului Henri Coanda si anume drumurile si utilitatile,exista vointa si speranta ca Primaria Voluntari se va inplica in finalizarea cartierului si asigurarea utilitatilor ? Dupa cum bine stiti D-le Primar taxele si impozitele la bugetul primariei vin de la locuitori, mai ales de la cei multumiti.
    Cu deosebita stima,
    Eftimie Emanoel Adrian
    Str.Cimpul Pipera #578
    Voluntari

    1. Stimate domn,

     Asa cum v-am mentionat si in raspunsul anterior exista un protocol pe baza caruia se fac lucrarile la Cartierul Henry Coanda. Fiecare din parti fiind responsabila de o parte din lucrari. Din pacate toate lucrarile au fost sistate in acest moment deoarece bugetul alocat de catre guvern pentru constructia acestor genuri de cartiere au fost reduse drastic. Primaria Voluntari face eforturi pentru a veni in spijinul locuitorilor cu modernizarea strazii Campul Pipera intr-un timp cat mai scurt, dar din pacate Consiliul Judetean a blocat Proiectul finantat din fonduri europene prin care se doreste efectuarea acestei lucrari. Oricum, eu nu am renuntat la a mai incerca sa atrag fonduri si sa insist pentru finalizarea acestui cartier ANL.

 29. Revin asupra unei intrebari pe care v-am adresat-o si la care ati omis sa raspundeti.

  Va rog respectuos sa precizati cand anume se va asfalta stada Galata care este impracticabila la fiecare ploaie. Autorizatiile pt construirea unor complexuri rezidentiale ar trebui sa vina la pachet si cu o infrastructura cel putin decenta avand in vedere statut-ul de oras pe care il are Voluntari.

  as vrea , daca se poate si o sugestie: poate reusiti sa intreprindeti ceva si in legatura cu colectarea selectiva a deseurilor
  si cu spatiile virane care se transforma in gropi de gunoi peste noapte

  1. Stimata doamna,

   Si strada Galata este prinsa in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana, plan care este acum in proces de aprobare si pe seama caruia am scris astazi un articol prezentand motivul de intarziere de punere in aplicare. Deoarece este prinsa in acest proiect, primaria nu poate face alte interventii asupra strazii. Cat despre colectarea selectiva, doresc sa va aduc la cunostinta faptul ca acest sistem este deja implementat la nivelul orasului Voluntari. In diferite zone de pe raza orasului fiind amplasate containere pentru colectarea slectiva de sticla, hartie si plastic. Ne avand exact adresa dumneavoastra nu as putea sa va comunic care este cel mai apropiat punct de colectare. Va pot confirma insa prezenta acestor containere pe strada Revolutiei la intrarea complexului Terra. In legatura cu terenurile virane va pot informa asupra faptului ca la nivelul Institutiei Parimarului au fost mai multe campanii prin care proprietarii de terenuri au fost somati sa isi ingradeasca aceste spatii sa sa le igienizeze.

 30. Revin cu intrebarea referitoare la blocurile vechi din Voluntari, de langa fosta primarie. Merita si acestea o soarta mai buna.(infrastructura, parc, strazi asfaltate).
  Era vorba de o reabilitare a fatadelor acestora. Aveti cumva noutati?

  Myltumesc!

  1. Stimata doamna Alina,

   Anul trecut in luna decembrie am semnat cu Asociatia de locatari Voluntari contractul de reabilitare termica a 7 blocuri. Este vorba de blocurile din strada Hotarelor PM1, PM2, PM3, PM4, PM5 si de blocurile de garsoniere din strada Ramnic, PR1, PR2. De atunci s-a lucrat împreună cu reprezentanţii acestei asociaţii pentru întocmirea documentaţiilor necesare depunerii proiectelor la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. În acest moment s-a depus documentaţia pentru obţinerea Certificatelor de Urbanism şi se aşteaptă avizul din partea Comisiei Tehnico-Economică din cadrul Ministerului. Anveloparea va cuprinde următoarele:
   • izolarea termică a pereţilor exteriori;
   • înlocuirea ferestrelor şi a uşilor exterioare existente, inclusiv tâmplăria aferentă accesului în blocul de locuinţe, cu tâmplărie din termopan de înaltă performantă energetic;
   • termo-hidroizolarea terasei/termoizolarea planşeului peste ultimul nivel în cazul existenţei şarpantei;
   • izolarea termică a planşeului peste subsol, în cazul în care prin proiectarea blocului sunt prevăzute apartamente la parter;
   • lucrări de demontare a instalaţiilor şi a echipamentelor montate aparent pe faţadele/terasa blocului de locuinţe, precum şi remontarea acestora după efectuarea lucrărilor de izolare termică;
   • lucrări de refacere a finisajelor anvelopei
   Valoarea lucrărilor va fi suportată 50% din fonduri guvernamentale derulate prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi 50% din fonduri de la bugetul local al Institiţiei Primarului oraşului Voluntari, deşi iniţial, Primăria trebuia să suporte 30% iar asociaţiile de locatari 20%. La iniţiativa mea, Consiliul Local a fost de acord ca Instituţia primarului să suporte în întregime cei 50% pentru ca locatarii să nu fie nevoiţi să suporte nici un fel de cheltuieli.
   Sper ca obţinerea avizelor din partea Ministerului să nu fie îngreunată pentru ca iarna ce va venii să găsească şi aceste blocuri pregătite să înfrunte intemperiile şi temperaturile scăzute, iar facturile locuitorilor să fie cât mai scăzute.

 31. revin cu intrebarile din data de 22.08, in speranta primirii unui raspuns de aceasta data:

  In calitate de platitor de taxe si impozite si locuitor al orasului voluntari, va supun atentiei 3 probleme legate de infrastructura:
  1. Pe strada pe care o parcurg zilnic, Emil Racovita, s-a format in urma cu luni de zile o groapa foarte adanca prin “scufundarea” asfaltului, in zona cuprinsa intre podul peste Valea Saulei si sos Bucuresti Nord. Aceasta strada a fost asfaltata relativ curand, nu este normal sa fie reparata in garantie?
  2. Soseaua Bucuresti Nord se prezinta intr-o stare deplorabila, mai ales in zona din dreptul noilor cladiri de birouri. Cu fiecare cladire de birouri construita starea carosabilului s-a degradat si mai mult. Care sunt planurile pentru aducerea acestei strazi la un aspect normal si civilizat?
  3. Strada Iancu Nicolae a fost largita la 4 benzi, dar lucrarea pare abandonata fara a fi finalizata. Portiunea dinspre Sos. Pipera a ramas fara ultimul strat de asfalt, fara trotuare, de asemenea lipsesc complet marcajele rutiere.

  1. Stimate domn, doresc sa va informez ca strada Emil Racovita nu mai este in perioada de garantie, dar am demarat procedura de expertizare a lucrarilor cat si a proiectarii acestora pentru a se stabili cu exactitate cauzele care au determinat surparile respective precum si stabilirea cu exactitate a persoanelor juridice care se fac vinovate de acest lucru, respectiv societatea de proiectare sau executantii lucrarilor.
   Functie de concluziile raportului tehnic de expertiza ne vom adresa instantei de judecata pentru a obliga persoana juridica vinovata pentru aparitia acestor necomformitati sa le remedieze pe cheltuiala sa.
   Legat de lucrarile pe soseaua Erou Iancu Nicolae va precizam ca la ora actuala exista un diferend financiar cu compania de electricitate legat de costul ridicat al investitiei cuprizand relocarea retelelor de electricitate existente pe portiunea dinspre limita cu bd.Pipera. Lucrarile vor fi amenajate dupa rezolvarea acestui aspect mentionat anterior.
   Cu privire la soseaua Bucuresti Nord, aceasta urma sa fie reabilitata odata cu investitia reprezentand pasajul superior peste calea ferata Bucuresti-Constanta.
   Intrucat Primaria Municipiului Bucuresti nu a mai agreat solutia supraterana, a dus la intarzierea aprobarii studiului de fezabilitate si a indicatorilor tehnico-economici.
   In cazul in care se va intarzia aprobarea de catre Consiliul General al municipiului Bucuresti a pasajului subteran intre soseaua Petricani si soseaua Bucuresti Nord, vom introduce in programul investitional reabilitarea acestei portiuni de drum.
   Facem precizarea ca pe aceasta portiune urmeaza a fi introdusa reteaua de alimentare cu apa a orasului Voluntari, iar dupa executarea acesteia se va reface carosabilul.

 32. Buna seara domnule primar,m-am implicat activ in organizarea acestui miting si am ramas placut surprinsa de faptul ca de aceasta data televiziuniile nu au avut ce sa mai comenteze despre orasul nostru.Sunt mandra de faptul ca cetatenii orasului nostru au inceput sa constientizeze viata sociala si sa se implice in dezvoltarea comunitatii din Voluntari.Vreau sa va multumesc pentru ca mi-ati insuflat dragostea pentru educatie,pentru oameni si pentru credinta. Am doar 17 ani insa am invatat de la dumneavoastra in ultimii 3 ani foarte multe,am inceput sa ma implic in campanii,in proiecte,sa studiez politica si istoria tarii noastre,sa caut sa fiu informata cu privire la viata orasului nostru si sa ma implic in activitatiile demarate datorita dumneavoastra si respectului fata de dumneavoastra.In mare parte rezultatele mele de pana acum vi se datoreaza si cele ce vor urma au in spate influenta dumneavoastra ca om,ca barbat,ca persoana,ca primar,ca suflet..ca o parte din fiecare cetatean al acestui oras care e minunat datorita dumneavoastra.

  1. Stimata domnisoara,

   Ma bucur sa vad ca si tinerii se implica activ in problemele orasului nostru. Pentru dumneavoastra tinerii noi incercam acum sa cream un viitor mai bun cu cele mai bune conditii de trai. Dupa cum ati putut observa, am pus accent pe locurile in care tinerii isi pot petrece timpul liber, pe parcuri si pe cele unde se pot desfasura activitati sportive. Eu imi doresc sa aduc la indeplinire si mai multe proiecte: culturale, asa cum este Festivalul de epigrama, de agrement, pentru imbunatatirea sistemului de invatamant si de sanatate. Sper ca veti fi mereu la fel de activa si veti lupta pentru orasul Voluntari, pentru viitorul dumneavoastra!

 33. Dle Primar,

  Referitor la confirmarea dvs. ca in data de 07.07.2011 a inceput o campanie de sterilizare a cainilor.
  Intersectia str. Galata cu str. Independentei este un adevarat focar de caini agresivi, focar intretinut de o serie de concetateni binevoitori care hranesc animalele si le cazeaza pe domeniul public (au si custi de caini la poarta, pe domeniul public).
  De asemenea, ce se poate face daca unii dintre acestia cazeaza si in curtea proprie in jur de 20 de caini care degaja mirosuri pestilentiale si urla la luna la orele 23.00 si la 5.00 dimineata?
  Dle primar, sunt iubitor de caini, dar locul cainilor nu e pe strada.
  Inteleg ca sunt oameni care la vazul hingherilor (desi eu nu am vazut nici un domn cu respectiva ocupatie de 2 ani si jumatate pe str. Galata) baga cainii in curte sau se duc si ii iau de la adapost spunand ca sunt ai lor. Foarte bine. Prin acel crotal se identifica exact un caine, asadar daca spui ca este al tau devii raspunzator de el. Sugerez ca primaria sa plateasca o data la 2 luni o firma specializata care sa adune cainii de pe strada, in momentul in care te duci sa il iei sa platesti o amenda de 3.000 RON pt ca l-ai lasat pe strada nesupravegheat. La fel ca la masinile parcate ilegal. 1.000 RON la firma si 2.000 de RON la primarie, foarte probabil a doua oara nu il mai lasa pe strada si toata lumea e multumita.
  La fel la cainii din curte – taxa anuala ca pe masina – vrei sa ai 20 de caini in curte? Au crotal fiecare si platesti! O taxa similara exista in Slatina daca nu ma insel, deci se poate. Avem un depozit aici pe str. Galata ai carui proprietari isi inchipuie ca daca tin 10-15 caini in curte nu mai platesc 2 paznici, si uite asa 2 locuri de munca in Voluntari nu mai exista.

  1. Stimate domn Andrei, modalitatea in care ati expus problema este mai mult decat reala. Problema cu „stapanii” de ocazie este reala si echipele de ecarisaj contractate intampina intr-adevar, mari dificultati cu colectarea si sterilizarea, crotalierea cainilor fara stapan. Dupa cum stiti primaria a cotractat pana in acest moment de doua ori in acest an serviciile unor firme de ecarisaj pentru a incerca sa reducem inmultirea câinilor şi să prevenim apariţia de incidente neplăcute provocate de aceştia. Am citit cu mare atenţie propunerea dumnevoastra pe care o voi supune atenţiei Consiliului Local şi directorilor serviciilor implicate.

 34. Stimate domnule primar,

  Sunt unul dintre cei care in anul 2004 am contractat o locuinta in cartierul ANL Henri Coanda. Locuinta trebuia sa fie finalizata in anul 2007 insa datorita tuturor problemelor pe care cu siguranta le cunoasteti, abia acum am reusit sa ne apropiem de momentul finalizarii constructiei casei.
  Dupa cum stiti in cartier nu exista niciun fel de utilitati cu exceptia energiei electrice la care vom fi racordati in aprox. 2 luni (dar aceasta doar ca urmare a castigarii de catre asociatia locuitorilor cartierului a unui proces in instanta).
  Daca problema celorlalte utilitati a putut fi oarecum rezolvata pe chetuiala proprie a fiecaruia (fose septice/ statii de epurare, puturi de apa, butelii de gaz, etc), in schimb cea a drumurilor depaseste puterea financiara a celor care intentioneaza sa se mute in acest cartier. Atunci cand ploua si mult timp dupa aceea, strazile (a se citi mai degraba ulitele) din cartier sunt pline de noroi si de cratere umplute cu apa, cum nu exista nicaieri in alta parte nu numai in Voluntari ci probabil in toata Romania. Sau poate chiar in intreaga lume.
  Intrucat mai mult de 20 de familii (dintr-un total de 1200) s-au mutat deja in acest cartier chiar si in aceste conditii, iar alte cateva zeci intentioneaza sa se mute in urmatoarele luni, trebuie neaparat sa gasim o solutie pentru reabilitarea acestor strazi.
  In aceste conditii am luat initiativa de a strange bani si de a incepe sa reabilitam macar o strada din cartier. Si ne-am gandit la una dintre strazile principale ale cartierului, mai precis Strada 12, care face legatura dintre Strada Campul Pipera si Drumul Potcoavei Prin contributia proprie a peste 50 de locuitori ai cartierului am reusit reabilitarea aproape in intregime a acestei strazi, aceasta insemand nivelare, imprastierea a 6 camioane de pietris si la final compactarea acestora. Este un pas inainte dar departe de ceea ce ar fi trebuit sa fie.
  Intrucat sunt la curent cu programul dvs. de reabilitare a 83 de strazi din Voluntari, o initiativa mai multe decat laudabila si intrucat stiu ca Strada Campul Pipera face parte din lista celor 83 de strazi, rugamintea noastra este aceea de a continua reabiliatea strazii Campul Pipera si in interiorul cartierului Henri Coanda, pana la intersectia cu strada Drumul Potcoavei (in total aprox 700m). Va cerem sprijinul pentru materiale (7-8 camioane cu ciur de asfalt) si utilajele necesare pentru imprastierea ciurului de asfalt pe toata lungimea drumului si apoi compactarea acestuia. Ar fi un mic pas inainte (cartierul are zeci de strazi) dar totodata o dovada ca nu suntem abandonati total.
  Stiu ca aveti multe alte prioritati in momentul de fata si stiu ca toate proiectele dvs. din orasul Voluntari sunt importante pentru locuitorii acestuia, dar am vrea sa stim daca avem vreo sansa la un ajutor din partea primariei Voluntari sau ramanem in continuare ai nimanui si ne descurcam cum putem .

  Va multumesc,

  Adrian.

  1. Stimate domn, intr-adevar stiu cate dificultati au fost în construirea caselor din cartier şi mai ales problemele intampinate cu utilităţile. Vă asigur însă că vom face tot posibilul să reabilităm şi porţinea menţionată de dumenavoastră în timpul reabilitării străzii Câmpul Pipera. Tocmai datorită construirii acestui cartier am şi insistat să fie introdusă şi această stradă în lista celor reabilitate prin PIDU. Ştim că strada foloseşte unui număr foarte mare de locatari cei mai mulţi din cartierul ANL.

 35. Ceea ce va pot spune este ca v-ati implicat nu doar la nivelul hartiei ci si practic si asta se vede..eu ma ocup de un ONG in Bucuresti,care mai are activitati si pe raza orasului Voluntari si colaborez adesea cu Boros Virgil, coregraful trupei Avangard Dance care evolueaza si sub numele de Hobby Dance insa pasiunea acestor evenimente si primii pasi in dansul modern si sportiv i-am facut sub indrumarea fiului dumneavoastra Bogdan.Tin sa mentionez ca atat Andrei cat si Bogdan sunt doua persoane care nu si-au etalat niciodata averea sau statutul ceea ce e un lucru rar pentru zilele pe care le traim.In final vreau sa va spun ca acest oras s-a dezvoltat doar datorita dumneavoastra pentru ca ati stiut sa implicati oamenii si sa ii faceti mai responsabili.O zi buna si va asigur ca tinerii din Voluntari vor incepe usor usor sa participe la viata culturala si sociala..
  Si as mai avea o intrebare..lucrarile la arena Nadia Comaneci ce termen de executie au si daca s-au deblocat banii veniti de la comunitatea uniunii europene?

 36. Stimate domnule Primar,

  Va multumesc pentru raspuns.
  Promisiunea dumneavoastra de a incerca sa faceti tot ce este posibil pentru a realiza reabilitarea strazii 12 din interiorul cartierului ANL Henri Coanda (portiunea dintre strazile Campul Pipera si Drumul Potcoavei) a reaprins speranta in randul oamenilor care s-au mutat sau incearca sa se mute in acest carrtier.
  Va doresc multa sanatate si mult succes in finalizarea tuturor proiectelor pe care le aveti pentru orasul Voluntari!

  Multumesc,

  Adrian Floricel.

 37. Domnule Primar,
  As dori sa va spun si eu cate ceva despre strada Maxim Gorki,in primul rand este plina de gropi ori de cate ori ploua este plina de noroi si daca ai dori sa ocolesti o boltoaca nu prea ai cum sa ocolesti.As dori sa aflu cand va fi asfaltata si strada aceasta,deoarece sa spus ca dupa terminarea strazii Gheorghe Doja se va apuca de Maxim Gorki dar observ ca sa apucat de de strada Iancu Brezeanu.Nu ar fi fost normal sa se asfalteze toate strazile,din cate am aflat si eu bani pentru asfaltarea strazilor au fost sunde sunt bani pentru strazi,ce s-au facut cu bani acestia… Astept un raspuns,va multumesc.

  1. Stimata doamna Andreea,

   Dupa cum puteti observa in lista prezentata mai sus, strada Maxim Gorki se regaseste in Proiectul PIDU. Ceea ce inseamna ca strada va fi asfaltata din fonduri europene. Fiind introdusa in lista celor 83 de strazi ce vor fi modernizate prin acest proiect primaria nu poate face alte investitii. Este adevarat ca nu s-au respectat termenele, datorita piedicilor puse de catre unii consilieri judeteni in aprobarea acestui proiect. Eu am facut eforturi si voi continua sa fac tot ce pot alaturi de colegii din primarie pentru a demara cat mai repede lucrarile de reabilitare a strazilor. Strada Gheorghe Doja nu era inclusa in PIDU motiv pentru care a fost asfaltata din fonduri proprii.

 38. Domnule primar,

  Asfaltarea strazii Campul Pipera este un prim pas in facilitarea accesului in cartierul Henri Coanda si mutarea in primavara a cat mai multi beneficiari.
  Va rog sa ne ajutati cu reabilitarea strazii 12 din interiorul cartierului ANL- Henri Coanda (portiunea dintre strazile Campul Pipera si Drumul Potcoavei).

  Va multumim anticipat,

  Cornel Barbulescu

 39. Domnule primar,

  In buletinul informativ in care va prezentati realizarile dvs.Str.Maxim Gorki apare ca fiind reabilitata in anul 2011 . Sper ca este vorba de o eroare intrucat strada in cauza ( pe care locuiesc si eu) este plina de gropi si nu a fost modernizata.
  Uneori informatiile eronate pot creea confuzii si neincredere in randul locuitorilor din Voluntari.
  Va rugam sa nu ne „uitati” cu acesta strada.
  As dori sa va mai semnalez faptul ca in cartierul Balcescu lipsesc indicatoarele rutiere („cedeaza trecerea „,drum cu prioritate”,etc ) iar conducatorii auto sunt derutati si risca sa provoace accidente cu consecinte grave.
  As mai avea inca o intrebare: cand vom avea apa potabila?

  Va multumesc pentru intelegere

  Cu stima,

  Cristian

  1. Stimate domn Cristian,

   Lucrarile la strada Maxim Gorki, efectuate pana in acest moment sunt doar o parte din intregul proiect. La aceast stadiu au fost introduse retelele subterane de apa si canalizare pentru a se pregati strada pentru celelalte lucrari ce vor fi efectuate prin PIDU. Ea va fi modernizata pana la capat dar sunt anumite etape care trebuiesc parcurse. Ne cerem scuze pentru discomfortul creat pe perioada aceasta de pauza intre lucrari dar continuarea lucrarilor depinde de unele aprobari ce trebuiesc sa fie primite din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. In cartierul Nicolae Balcescu se fac lucrari de introducere a retelei de apa potabila si pe alte strazi adiacente lui Maxim Gorki, motiv pentru care doar dupa finalizarea inelului retelei se va putea da drumul apei.
   Sistematizarea circulaţiei în mai multe zone ale Voluntariului se va face tot prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană în cursul anului viitor, după modernizarea străzilor cuprinse în acest proiect, prin montarea de indicatoare rutiere şi de şicane pentru reducerea vitezei de rulare în zone periculoase precum zonele cu şcoli, treceri de pietoni etc..

 40. Dle primar,

  Sunt in general un cetatean destul de multumit de activitatea dvoastra ca primar….dar uneori ma dezamagiti crunt. Nu-mi vine sa cred ca nu ati vazut …sau nu vreti sa vedeti gropile de pe Emil Racovita. Jumatate de Voluntari se misca pe acolo. Chiar inteleg ca trebuie sa se ocupe o firma de aceasta strada dar pana atunci nu puteti trimite niste angajati sa astupe gropanu ala imens din aceasta strada? Nu zic sa fie asfaltat de la zero dar macar sa nu ne rupem rotile…sa se astupe gropile…si la bunica la tara e drumul mai bun decat acolo. Inteleg ca e greu sa va ocupati de toate problemele orasului dar sunt cateva strazi vizibile(importante…de larga circulatie) pe care cred ca treceti si dvoastra zi de zi si care sunt oglinda orasului. Cand vine cineva la mine si ii zic sa o ia pe Emil Racovita mi-e si rusine. Va rog mult sa va mobilizati si sa rezolvati cumva problema acestei strazi. E ridicol sa asteptam atata timp pentru peticirea uneis strazi atat de importante.

  Cu respect
  Radu B

  1. Stimate domn Radu,

   Pe strada Emil Racovita pana la sfarsitul acestui an se vor efectua lucrari de aductiune a retelei de apa potabilă. După aceste lucrări se va reface în întregime carosabilul acestei străzi. În acest moment, doresc să vă aduc la cunoştinţă faptul că, Intituţia Primarului va demara un proces împotriva constructorului care a efectual lucrările de modernizare ale străzii Emil Racoviţă, pentru a determina motivele pentru care s-au produs deteriorări ale părţii carosabile.

   1. Buna ziua,

    Se pare ca pana in prezent nu s-au efectuat nici lucrarile de aductiune, dar nici gropile nu au fost astupate.

    Mi se pare inadmisibil sa ne chinuim de atata vreme cu aceste gropi care determina si cozi uriase in conditiile in care impozitele sunt mai mari decat in Bucuresti, avem taxe suplimenatre (de urgenta, de siguranta) iar reducerea pentru plata in avans a impozitului este de numai 5% (Vs 10% in Bucuresti).

    As dori sa stiu cand va fi rezolvata, in mod realist, aceasta problema.

    Multumesc

    Liliana

    1. Stimata doamna Liliana,

     Din pacate am intampinat multe piedici in punerea in aplicare al proiectului PIDUL. Am facut tot posibilul sa nu lasam insa pe nimeni sa ne blocheze proiectul astfel ca, desi cu intarziere, intr-adevar, in aceasta luna are loc licitatia si atribuirea lucrarilor. Astfel ca, in luna aprilie speram sa se demareze lucrarile la toate proiectele cuprinse in PIDU, modernizare stradala, aliniamente, introducerea retelei electrice in subteran, parcuri, camere de supraveghere video etc.

     1. Domnule primar,

      Sunt un locuitor al cartierului Domus, nevoiut sa strabat din pacate zilnic strada Emil Racovita. Din cate inteleg din raspunsul Dvs la intrebarea doamnei, „sperati” ca in aprilie sa inceapa lucrarile. Asta inseamna in mod realist, din experientele noastre de pana acum, ca in cel mai caz la toamna se va intampla ceva, in cazul fericit in care se va intampla… Pana atunci va asigur ca str Emil Racovita va deveni complet impracticabila! Trebuie luatre masuri urgente de reparare a acestei strazi, care preia un trafic important!

     2. Stimate domn Vlad,

      Intr-adevar am folosit sintagma „sper” deoarece cei 12 ani petrecuti in cadrul institutiei publice m-au invatat ca legislatia si birocratia in Romania pot bloca orice proiect perioade lungi de timp si nimeni nu poate face nimic pentru a grabi anumite procedee, asa cum sunt licitatiile si eventualele contestatii sau erori aparute in aceste procedee. Este vorba de fonduri europene, iar procedurile sunt stricte.
      Strada Emil Racovita insa nu este parte din acel proiect. Strada Emil Racovita a avut unele vicii de construire motiv pentru care constructorul a fost somat sa intervina pentru a repara aceste defectiuni. Incepand cu data de 15.03.2012 vor fi incepute lucrarile de reparatii ce vor cuprinde intreg tronsonul cuprins intre Romstal si b-dul Eroilor.

     3. Domnul primar…eu inteleg ca sunt unele probleme cu calitatea lucrarilor facute de constructor pe Emil Racovita si ca dureaza pana se aproba o noua refacere a ei…dar totusi chiar nu puteati triimite niste angajati cu o lopata de asfalt sa astupe craterele imense din aceasta strada? Nu am pretentia sa fie perfecta dar chiar sa fie in halul asta? Este incredibil cum va jucati cu credibilitatea dvoastra in ochii nostri. Nu vreau o strazi ca in occident…da vreau macar sa va vad manifestand interes….cum aparea o groapa de 1 metru …trimiteati niste angajati ai primariei sa o mai dreaga…sa nu ne rupem masinile cu totul. E totusi a 3 a sau a 4 a strada ca impostanta a voluntariului.

     4. Chiar in aceasta saptamana au inceput lucrarile de reparatii pe aceasta strada. Lucrarile se vor efectua pe toata portiunea dintre b-dul Eroilor si b-dul Pipera (Romstal).

 41. Domnule primar,

  Am vazut ca ati inclus si Strada Campul Pipera in program, nu sstiu exact daca aceasta strabate si cartierul Henri Coanda, dar cei peste 1000 de oameni care vor sa locuiasca acolo v-ar ramane recunoscatori daca am avea pentru inceput macar o singura strada care sa strabata cartierul… am rezolvat problema curentului electric… foarte multi si-au pus fose septice,si-au facut puturi …continuarea de la campul pipera este deja nivelata de noi cu pietrisi…asfaltarea strazii care strabate cartierul ar insemna foarte mult pentru noi.

  Va multumim anticipat pentru raspuns.

  1. Strada Campul Pipera nu strabate cartierul Henry Coanda, insa primaria are in vedere si asfaltarea strazilor din cartier. Ele vor fi realizate din fonduri de la bugetul local iar momentul demararii lucrarilor depinde de finalizarea unor alte lucrari deja incepute in perimetrul orasului.

 42. Ma asociez si eu cu solicitarea cetateanului de mai sus care accentua urmatoarul aspect : „Intrucat sunt la curent cu programul dvs. de reabilitare a 83 de strazi din Voluntari, o initiativa mai multe decat laudabila si intrucat stiu ca Strada Campul Pipera face parte din lista celor 83 de strazi, rugamintea noastra este aceea de a continua reabiliatea strazii Campul Pipera si in interiorul cartierului Henri Coanda, pana la intersectia cu strada Drumul Potcoavei (in total aprox 700m). Va cerem sprijinul pentru materiale (7-8 camioane cu ciur de asfalt) si utilajele necesare pentru imprastierea ciurului de asfalt pe toata lungimea drumului si apoi compactarea acestuia. Ar fi un mic pas inainte (cartierul are zeci de strazi) dar totodata o dovada ca nu suntem abandonati total.”
  Va multumesc si pentru orice initiativa pe care considerati sa o puneti in practica pentru strazile din interiorul cartierului Henri Coanda!
  Mult succes si consideratie!

 43. Stimate domnule primar,

  Am corespondat in luna septembrie anul trecut cu privire la situatia locuitorilor cartierului ANL Henri Coanda si la vremea respectiva v-ati aratat disponibilitatea de a ne ajuta cu reabilitarea macar a strazii din cadrul cartierului Henri Coanda, strada care face legatura dintre strazile Campul Pipera si Drumul Potcoavei.
  Va rog spuneti-mi cand estimati ca puteti incepe lucrarile de reabilitare, pentru a putea ajunge si noi intr-un mod civilizat, fara a inota prin noroaie, la casele noastre.
  Intelegem ca a fost o iarna grea si ca pana acum nu s-au putut incepe lucrarile de reabiltare, temperaturile scazute si zapada inca existenta pe alocuri nepermitand inceperea lucrarilor. Insa trebuie incepute odata aceste lucrari, fiindca nu putem sa mai stam in continuare cu drumuri pline de noroi si gropi.
  Intelegem ca in continuare intampinati dificultati si obstacole in a obtine fondurile necerare pentru demararea lucrarilor de reabilitare (asfaltare, canalizare, etc). Insa va asigur ca pot incerca sa sprijin demersul dvs. prin mobilizarea vecinilor din cartierul Henri Coanda care sunt interesati la randul lor in a-si asigura accesul decent la casele din cartier.
  Prin urmare daca exista vreo modalitate prin care va putem sustine in demersul dumneavoastra (petitii catrre consiliul local, partcipare la meeting-ur, etci) noi suntem gata sa va sprijinim.

  Va multumesc,

  Adrian Floricel
  0722 626 666

 44. Buna ziua domnule primar ,
  Ne puteti preciza cand vor fi demarate lucrarile de reabilitare ale str.Maxim Gorki ?.Strada este plina de gropi si noroaie.

  Multumesc

  Cristian

  1. Stimate domn Cristian,

   Strada Maxim Gorki este si ea inclusa in cele 83 de strazi ce vor fi modernizate in cadrul proiectului PIDU. Asa cum i-am precizat si doamnei Liliana, in acest moment se desfasoara licitatiile la acest proiect, urmand sa se faca ulterior atribuirile lucrarilor catre firmele castigatoare. Speram ca pana la mijlocul lunii aprilie toate aceste procedee sa fie finalizate pentru a putea incepe lucrarile la strazi. Depindem insa de aceste procedee legale care iau timp si peste care nu se poate trece.

 45. Domnule Primar,

  Dupa racordarea la energie elecrica si mutarea curselor de pe aeroportul baneasa, foarte multe persoane au devenit interesate de mutarea in cartierul henri coanda in aceasta vara…dorim un raspuns mai exact legat de asfaltarea strazii care strabate cartierul.

  Va multumim.

  1. Strada Galata va fi asfaltata in cursul acestui an. Asa cum am mai mentionat ea este prinsa in programul de asflatare PIDU pentru care in aceste momente se desfasoara procedurile de licitare a lucrarilor.

 46. buna ziua ,domnule primar!in cele 83 de strazi care o sa fie asfaltate intra si mihai viteaza din voluntari?as apreciara spunsul dvs.va multumesc anticipat!

  1. Buna ziua,

   Da, in lista celor 83 de strazi la pozitia 54 se regaseste, dupa cum puteti observa si strada Mihai Viteazu.

 47. Buna ziua,

  Locuiesc pe Strada Drumul Bisericii nr. 50 in Pipera, oras Voluntari in complexul Junior. La intrarea in bloc este o haita de caini de aproximativ 5/6 dulai agresivi. Nu mai putem iesi din casa fara o bata sau pietre. Nici nu se mai pune problema ca copii sa mai stea in fata blocului. Cui ne putem adresa pentru a putea face ceva cu acesti caini care au devenit proprietari in locul nostru. Suntem dispusi sa platim indepartarea lor din zona, numai ca nu stim cui sa ne adresam si inteleg ca nici nu e legal sa incercam sa rezolvam problema prin metode „traditionale”.

  Asteptam raspunsul dumneavoastra.

  Sarbatori Fericite,

  Rares

  1. Domnule Rares,
   Chiar in aceasta perioada se desfasoara in orasul Voluntari o campanie de sterilizare si deparazitare a animalelor fara stapan. Echipelel de capturare a cainilor au intampinat insa si probleme cu anumiti cetateni care i-au agresat verbal si chiar fizic deoarece nu inteleg necesitatea acestor actiuni. Voi comunica solicitarea dumneavoastra echipelor de ecarisaj care vor lua masurile ce se impun si fata de cainii din zona cartierului Junior.

 48. Buna ziua
  Nu stiu daca sa ma bucur sau nu ca exista acest blog si daca problemele noastre, contribuabilii din Voluntari, vor fi ascultate.
  Sunt multe probleme de care m-am lovit in Voluntari din anul 2000 dar ce este acum urgent este faptul ca pe strada Revolutiei avem retea de apa dar nu avem apa! De multi ani…
  Ce este mai grav este ca cei de la Euroapavol au intocmit si actele pentru a intocmi contractul si …ia te uita! Pai, stati ca s-a comis o greseala. Pe strada Revolutiei nu este apa! Sa radem sa plangem…la cate probleme sunt in orasul unde noi platim taxe foarte mari…nu stiu despre criza si in ce masura afecteaza Primaria…noi taxele le platim…asa ca unde sunt banii? De ce nu exista apa dar instalatia exista de ani de zile? Probabil au fost alegeri cand s-a facut instalatia. Mai asteptam alte alegeri pt a se finaliza? Imi pare rau, eu nu fac parte din laudatori, din punctul meu de vedere orasul este un gunoi si vad numele dvs. Peste tot. Nu inteleg de ce. Tot ce se face se face din banii nostrii, ai contribuabililor. Asa ar tb scris.
  Alta problema ar fi firma de gaze care detine monopolul. Covi Construct careia ii voi face sesizare. Au niste tarife monstruoase si in ciuda acestui lucru totul este facut cu o mare lipsa de profesionalism si transparenta. Iti baga in mana in buzunar foarte adanc si dupa ce iti iau tot, iti lasa si lucrarea neterminata. Lucrare achitata, ‘terminata’ cu contoare inexistente sau doar carcasa.
  Alte probleme? Da, o gramada, dar nu va mai irosesc timpul acum.
  Pe data viitoare!

  1. Stimată doamnă,

   Am fost informat de către responsabilii EUROAPAVOL că racordarea la rețeaua de apă a străzii Revoluției se va face în data de 11 februarie 2016, conform planului de intervenție stabilit anterior. De asemenea, în ziua respectivă se vor face și probele de presiune necesare pentru buna funcționare a rețelei.
   Toți locuitorii acestei străzi vor fi contactați de personalul EUROAPAVOL S.A. în vederea încheierii contractelor de furnizare. Tarifele practicate sunt de 3,69 lei/mc + TVA pentru apă potabilă și 1,77 lei/mc + TVA pentru canalizare, acestea fiind menținute la un nivel inferior celor practicate în municipiul București.
   Consider că sunt legitime așteptările tuturor locuitorilor orașului Voluntari ca lucrările de infrastructură să fie realizate în cel mai scurt timp, dar din păcate cu resursele pe care le avem la dispoziție nu putem rezolva aceste probleme decât gradual. Pe cale de consecință, cei în ale căror zone lucrările de reabillitare a rețelelor de utilități și/sau a drumurilor au fost începute mai târziu sunt nemulțumiți, fapt pentru care ne cerem scuze, dar vă asigur că planificarea lucrărilor s-a făcut pe criterii strict obiective.
   De altfel, deși Primăria a primit și critici în utimii ani, cred că schimbările în bine generate de investițiile făcute sunt vizibile pentru toată lumea. Întotdeauna e loc de mai bine, și ne vom strădui în permanență să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor locuitorilor orașului nostru. De aceea, observațiile și sugestiile Dvs sunt întotdeauna binevenite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *