C.V.

Născut în data de 3 Aprilie 1961 în localitatea Petrãchioaia, Jud. Ilfov.

Este căsătorit, are trei copii, Andrei-Ionuţ, absolvent al IATC Bucureşti, Secţia Actorie, Bogdan, absolvent al Academiei de Studii Economice Bucureşti si Petru David.

Educaţie

În anul 1984 a absolvit Institutul de Marinã „Mircea cel Bãtrân” Constanţa, Facultatea de Navigaţie, unde a obţinut Brevet de comandant de cursă lungă.

În anul 2004 a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Bioterra”, Bucureşti.

În anul 2004 a obtinut diploma de Masterat în cadrul universităţii „Bioterra” în Controlul, expertiza şi securitatea alimentarã în agroturismul ecologic.

În anul 2005 a absolvit Colegiului Naţional de Apãrare.

În anul 2006 a obţinut diploma de Masterat în cadrul Universităţii Naţionale de Apãrare „Carol I”, Facultatea de Comandã şi Stat Major cu specializarea în „Securitate şi Apãrare Naţionalã”.

În noiembrie 2007 a obţinut titlul de Doctor în Ordine Publicã şi Siguranţã Naţionalã cu tema „COORDONATE JURIDICE ŞI STRATEGII PRIVIND NAVIGAŢIA MARITIMÔ – Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

În anul 2008, luna iunie a obţinut titlul de Doctor în Ştiinţe Militare la Universitatea Naţionalã de Apãrare „Carol I”, cu teza de doctorat „România şi noile provocări generate de integrarea europeană”.

Experienţă profesională

În perioada 1984-1990 a fost Ofiţer de marinã comercialã IEFM Navrom, Constanţa, apoi în perioada 1991-1994 Ofiţer cu navigaţia la Compania englezã de ferryboat „Sally Line” şi între 1994- 1997 Ofiţer cu navigaţia cu brevet de cãpitan pe „Dart Line”.

După 1997 a revenit în Bucureşti pentru a ocupa funcţia de Director Adjunct al Oficiului pentru Protecţia consumatorului Bucureşti până în anul 1998 când a fost numit Director al Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Ilfov, funcţie pe care a ocupat-o timp de 2 ani.

În anul 2000 a candidat pentru funcţia de primar al comunei Voluntari, funcţie pentru care a şi fost ales în turul doi de scrutin.

În anul 2004 a candidat in continuare pentru funcţia de primar a oraşului Voluntari fiind ales de această dată din primul tur de scrutin.

Tot din primul tur de scrutin a fost reales primar si in anul 2008 cu un procent de 91,7 %. In anul 2012 a candidat si  a fost reales pentru cel de-al patrulea mandat de primar al orasului Voluntari.

Experienţă civică

Presedinte al Fundaţiei „Jean Bart”

Membru fondator al Asociatia cadrelor militare în rezervă şi în retragere din Judeţul Ilfov

Membru al Asociaţiei Teritoriale de Ordine Publică a Judeţului Ilfov

Lucrãri publicate

 • „Atribuţiile cãrãuşului în dreptul maritim” – Institutul de Marinã „Mircea cel Bãtrân”’ Constanţa
 • „Reglementarea poliţiei administrative în dreptul pozitiv românesc” – Universitatea „Bioterra” Bucureşti – Facultatea de Drept
 • „Studiul capacitãţilor de producţie şi a calitãţii produselor alimentare din carne realizate la firma S.C. Rollit Prodimpex SRL” – Universitatea „Bioterra” Bucureşti – Masterat în controlul, expertiza şi securitatea alimentarã în agroturismul ecologic
 • „Flota strategicã a României – Mit sau realitate?” – „Academia Militarã” – Colegiul Naţional de Apãrare
 • „Flota strategicã a României şi securitatea la Marea Neagrã”
 • Articole publicate în cotidianele: România Liberã, Cotidianul, Evenimentul zilei, Voluntari Magazin, Republica If
 • „Consideraţii privind apariţia şi evoluţia Uniunii Europene”
 • Comunicate Ştiinţifice în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”:
  • tema „Abordãri conceptuale privind strategia maritimã ca fundament al politicii de securitate”
  • tema „Regimul juridic internaţional al Mãrii Negre”

Participare şi expuneri la simpozioane organizate de Colegiul Naţional de Apãrare

 • Turcia – Comunicare la sesiunea ştiinţificã organizatã de Ministerul Apãrãrii 2005
 • Buzãu – Comunicare la sesiunea ştiinţificã organizatã de Ministerul Apãrãrii 2005

Titluri şi distincţii primite

 • 8 decembrie 2006 – „Cheia Oraşului PERTH AMBOY – SUA” – oferitã de cãtre Joseph VAS, primarul acestui oraş.