De azi sunt un on insurat!

Dupa cum puteti vedea si in titlu, defapt de acum 4 zile sunt un om insurat.
Vreau sa va povestesc cateva chestii de care mi-a fost frica initial in organizarea nunti noastre. Si eu si sotia mea lucram destul de mult iar stresul in organizarea nuntii a fost mai mare decat am anticipat pentru ca nu aveam timp efectiv sa o facem. Ca toti miri ne-am dorit sa facem o nunta perfecta si nu am vrut initial sa apelam la o persoana profesionista pentru ca na, noi ne cunoastem cel mai bine, stim ce vrem, stim ce ne place, nimeni nu o poate face mai bine decat noi dar din pacate am esuat alaturi de dorintele noastre.

Cu 1 an inaintea nunti ma intalnesc cu un amic cu care nu ma vazusem de cateva luni de la nunta lui. El stiind ca urmeaza sa ma casatoresc, ma intreaba cu un rambet ironic, cum stau cu organizarea. La fel ironic ii raspund, totul este pregatit dar cred ca trebuie sa amanam cu un an nunta :)). Intr-un final ii explic de ce nu am fost in stare sa organizam nimic pana in acel moment iar imi sugereaza sa angajez pe cineva profesionist. Acum ca oricare Roman ma uit la el si il intreb, tu crezi ca eu nu am ce face cu bani? Initial am refuzat categoric ideea lui dar la un moment dat imi spune ca si el a fost in aceiasi situatie si a angajat o persoana profesionista. Nu-mi venea sa cred pentru ca nunta lui a fost printre daca nu ce-a mai frumoasa nunta la care am participat vreodata si asa I-am cerut numarul persoanei respective.

La scurt timp am decis impreuna cu sotia mea sa angajam aceasta persoana care ne-a asigurat ca nu mai trebuie sa ne batem  capul cu nimic. Tot ce pot sa va spun este ca m-am simtit mult mai bine stiind ca am scapat de acel stres. Am fost atat de multumit de nunta am decis sa-i iau un interviu Doamnei Teodoru de la Papercut si sa ne explice ce rol are un planificator de nunti.

 

„Un planificator profesionist de nunți va va asistă la proiectarea, planificarea și gestionarea nunții dvs. Nunțile este un eveniment semnificativ în viața noastra și ca atare, cuplurile sunt adesea dispuse să cheltuiască o sumă considerabilă de bani pentru a se asigura că nunțile lor vor fi de neuitat. Organizatori profesionisti de nunta sunt adesea angajati de cupluri care lucreaza mult si au putin timp liber pentru gestiona locatiei, angajarea muzicantilor, fotografi, mancare …etc.

Planificatorii de nunți profesioniști se gasesc pretutindeni, dar industria este cea mai mare in SUA, India, Europa de Vest și China. Online puteti gasi diverse cursuri de planificare a nunții care sunt disponibile pentru cei care doresc să urmeze aceasta cariera. Planificatorii sunt platiti, în general, fie cu un procent din costul total al nunții, fie o taxă fixă.

Planificatorii sunt, de asemenea, populari în cazul cuplurilor care planifică o nuntă de destinație, unde aranjamentele pot fi complicate. Orice țară în care este ținută o nuntă necesită proceduri diferite în funcție de naționalitatea mirelui sau a miresei. De exemplu, cetățenii americani care se căsătoresc în Italia necesită un Nulla Osta (declarație jurat în fața consulatului american din Italia), plus un Atto Notorio (jurat în fața consulatului italian din SUA sau în fața unei instanțe din Italia) și legalizarea dintre cele de mai sus. Unele țări au în schimb acorduri iar cuplul poate obține formularele No Impediment de la registratorul local care pot fi traduse la consulatul din țara nunții. Un planificator de nunți local poate avea grijă de diferitele proceduri.

 

Cu ce va poate ajuta un planificator de nunti:

Un Interviu cu viitori miri pentru a identifica doleantele lor.

Bugetul disponibil.

Designul și stilul evenimentului.

Locatia nunti

Photoshoots

Pregătirea listei de invitati

Identificarea locurilor pentru (hoteluri, petrecere, ceremonii, biserici …etc.)

Identificarea și contractarea firmelor si furnizorilor de servicii ( fotografi, video, cosmeticieni, florariști, dulciuri, bufet, băuturi muzica, mancare …etc.) și pregătirea și executarea contractelor.

Achiziționarea de decorațiuni personalizate.

Coordonarea livrărilor / serviciilor în ziua nunții.

Organizarea unui plan de rezervă în caz de dezastru.

Prezentarea evenimentului indicând locația undei de dans, puncte de bufet, mese, scaune, saloane etc.

Eveniment de informare pentru toți furnizorii (Contactați vânzătorii săptămânii nunții pentru detalii și orare)

Coordonarea zilei nunții, a conferinței și a urmăririi asamblării pre-eveniment”