Reţeaua sanitară din Voluntari se îmbogăţeşte cu un spital

Doresc să discut astăzi despre un subiect, acum dureros, dar căruia am făcut tot posibilul să-i găsim leac, reţeaua sanitară din oraşul Voluntari.

Anul trecut am testat sănătatea dvs. încă din luna ianuarie, când am avut iniţiative de a duce în oraşul nostru “Unitatea de Diagnostic Mobil-San şi Col Uterin”. Astfel, un număr de 564 de doamne au făcut investigaţii pentru mamografie şi testul Babeş-Papanicolau.

Analize gratuite au fost făcute şi în lunile ce au urmat pentru un număr de 732 de persoane care şi-au testat nivelul de glicemie, trigliceride sau colesterol.

Ingrijirile comunitare la domiciliu au fost înfiinţate în anul 2007 pentru a răspunde unei nevoi a comunităţii în care trăim. Cu ajutorul personalului medical din acest serviciu am asigurat asistenţă medicală, socială şi îngrijire la domiciliu a copiilor, adulţilor, vârstnicilor care se află în imposibilitatea de a se deplasa sau de a se îngriji singuri. Astfel am sprijinit persoanelor care suferă de o afecţiune cronică şi necesită tratamente periodice sau alt tip de îngrijiri medicale. Ne cunosc si bolnavii aflaţi după o perioadă de spitalizare şi care trebuie să continue un tratament la domiciliu.

Cifrele arata cel mai bine realitatea: de la acreditarea lui, serviciul de îngrijiri comunitare a sprijinit peste 3000 de persoane. În prezent, Serviciul de Îngrijiri Comunitare are în îngrijire permanentă un număr de peste 300 de persoane care beneficiază în mod gratuit de îngrijire la domiciliu şi de servicii medicale.

Având în vedere că aceste măsuri sunt totuşi insuficiente pentru a asigura un acces rapid şi de calitate la servicii medicale complete, am început deja lucrul pentru construcţia unui centru medical. Acesta este situat chiar lângă creşa nr. 2 din Bulevardul Dunării. Spitalul va asigura asistenţă medicală preventivă şi curativă în sistem ambulatoriu pentru bolnavii ce se pot deplasa. Asistenţa medicală  va fi oferită de 30 de medici care vor lucra în două ture.

Clădirea va adăposti o farmacie, un laborator de analize medicale, o unitate de primiri urgenţe, cu cameră de reanimare, cu dotările necesare : electocardiograf, imagistică tip RMN, computer tomograf, aparatură pentru mamografie şi radiologie dentară. La etajele 1 şi 2 vor fi amenajate un număr de 21 de cabinete acoperind următoarele specializări: oftalmologie, ORL, cardiologie, endocrinologie, urologie, gastroenterologie, dermatologie, neurologie, psihiatrie, psihologie, medicina muncii. Un medic nutriţionist şi de diabet va da sfaturile potrivite pentru menţinerea stării de sănătate. Pe lângă cele două cabinete stomatologice va fi amenajat şi un cabinet de chirurgie oxilormaxifacială. Nu am uitat nici medicina de familie unde sectorul de consultaţii va cuprinde cabinete pentru adulţi şi copii, cu acces şi zone de aşteptare independente. De asemenea, va exista şi un cabinet de recuperare unde se vor realiza proceduri de balenoterapie, fizioterapie, masaj, kinetoterapie şi ortopedie.

Pentru tinerele mame este amenajata special o sală de naştere, urmând ca  supravegherea specializată a tinerelor mame să fie realizată de doi medici cu specialitatea obstretica-ginecologie. Medicii pediatri vor acorda ulterior o bună îndrumare în dezvoltarea copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.